Stage onderzoek microbiële brandstofcel

By July 13, 2021Vacancy

Wil jij energie halen uit microben en werken aan impactvolle design projecten?

Praktijk en theoretisch onderzoek op het gebied van Microbial Fuel Cell technologie binnen een duurzame en creatieve start-up. 

Stageplek is vanaf Juni 2022 weer beschikbaar

Introductie bedrijf 

Nova Innova is een start-up die met een jong team werkt aan duurzame innovaties. Dit door het samenbrengen van natuur, wetenschap en design (www.novainnova.com). Een van onze projecten is de Living Light, een lamp die zijn energie genereert uit het fotosynthese proces van de plant (www.livinglight.info). Ook hebben we Het Park Van Morgen ontwikkeld, het eerste park in de wereld die verlicht is door de energie van de planten zelf. 

Omschrijving werkzaamheden

Er zal onderzoek worden gedaan naar microbiële brandstofcellen die worden gevoed door organische componenten in natuurlijk water en naar microbiële brandstofcellen van planten. Aan de hand van prototypes zal je proberen het te optimaliseren en rendement van de brandstofcellen te verbeteren. Dit door theoretisch en praktijk onderzoek. Daarnaast zal je experimenteel testen hoe de constructie van de brandstofcel de energieopwekking beïnvloedt en mogelijk veldonderzoek doen (water- en bodemkwaliteit, samenstelling in de natuur etc.). Als innoverend bedrijf waarderen wij eigen inbreng sterk, zowel in het onderzoek, het werk, en sociaal! De onderstaande eisen zijn vooral bedoeld als richtlijn, dus schroom niet contact op te nemen als de fit niet perfect lijkt.

Eisen aan de student 

  • Stage van minimaal 5 maanden
  • Achtergrond in de richting van microbiologie/ biotechnologie/ milieutechnologie
  • Je bent goed met talen (Engels en Nederlands) en het schrijven van teksten
  • Je bent een teamplayer en vindt het fijn voor een goede sfeer te zorgen
  • Je bent open en communiceert makkelijk met anderen
  • Je bent zelfstandig en georganiseerd 
  • Je houdt van aanpakken en zelf initiatief te nemen
  • Je kan nauwkeurig en precies werken

 

Graag ontvangen we je motivatie en CV per e-mail. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ermi van Oers: info@novainnova.com